Laatste update 18:34
27

VN “ontslaan” Wonder Woman na kritiek wegens te seksistisch

Het leek wellicht een ludiek idee, om superheldin Wonder Woman tot VN-ambassadeur voor vrouwen en meisjes te bombarderen, maar dat besluit viel niet goed. Haar ‘carrièrestap’ was dan ook van korte duur: na slechts twee maanden is het stripfiguur ‘ontslagen’ uit haar functie.

In die twee maanden kwamen namelijk talloze klachten binnen en werd een petitie om haar af te zetten ruim 45.000 keer ondertekend. In de petitie valt te lezen:

Ondanks dat de bedenkers van Wonder Woman haar wilden afbeelden als een sterke onafhankelijke strijdster met een feministische boodschap, is de realiteit dat haar karakter een rondborstige, blanke vrouw is met onmogelijke lichamelijke proporties.

Al bij de ‘installatie’ van Wonder Woman als VN-ambassadeur werd door VN-personeel hevig gedemonstreerd tegen die installatie.

Waarom Wonder Woman afgezet is wil de VN niet zeggen. De organisatie benadrukt dat campagnes met stripfiguren vaak maar een paar maanden duren. Volgens planning had Wonder Woman echter tot in 2017 aan moeten blijven. Ondanks het abrupte einde, komt in oktober 2017 nog wel een speciaal stripboek uit.

cc-foto: Nathan Rupert

Geef een reactie

Laatste reacties (27)