Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN-rapporteur: Nederlandse politie schuldig aan marteling bij coronaprotesten

  •  
04-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2936 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-01-04 om 12.45.01
De speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling Nils Melzer heeft hard uitgehaald naar Nederlandse ME’ers die met grof geweld hebben ingeslagen op demonstranten. Volgens Melzer is het ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’. De rapporteur roept op tot vervolging van de agenten en hun leidinggevenden wegens ‘martelpraktijken’.
Melzer doet de uitspraken op Twitter, boven een gedeelde video waarop te zien is hoe agenten van de mobiele eenheid inslaan op een man die op de grond ligt. De beelden zijn gemaakt bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag en dateren van maart vorig jaar. In december maakte het Openbaar Ministerie al bekend dat de agenten inderdaad worden vervolgd, zij het voor buitensporig geweld in plaats van marteling.
Behalve de mishandeling op het Malieveld, spreekt Melzer ook schande van de inzet van een politiehond bij de anti-coronademonstratie in Amsterdam afgelopen weekend. Melzer heeft getuigen van politiegeweld opgeroepen bewijsmateriaal met hem te delen. Hij is van plan een officieel protest tegen het politieoptreden in te dienen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.