Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN tegen VS: 'Stop en onderzoek met wreed politieoptreden tegen jonge donkere Amerikanen'

  •  
28-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politieoptreden300.jpg
Ook het gevangenzetten van migranten en kinderen moet afgelopen zijn
De VN-commissie die zich bezighoudt met martelingen heeft de Verenigde Staten opgeroepen om een diepgravend onderzoek te verrichten naar het ‘wrede’politieoptreden tegen ongewapende donkere jongeren. Ook moet de Amerikaanse politie de elektroshockwapens spaarzaam toepassen. Dat meldt het internationale persbureau Reuters vrijdag.
Activisten zijn blij met het rapport en hopen dat het Amerikaanse politiebeleid dan eindelijk gaat veranderen. Jamil Dakwar van de Amerikaanse Burger Vrijheden Unie (ACLU):
Dit rapport, samen met de stemmen van Amerikanen die door het hele land protesteren deze week, is een ‘wake-up call’ voor de politie die denkt dat zij zonder straffeloosheid kan handelen.
De VN-commissie die met het rapport kwam heeft ook de VS opgedragen te stoppen met het vasthouden van migranten, inclusief kinderen die in gevangenis-achtige faciliteiten verblijven. 
Een ander kritische noot van de VN is dat dat er twijfels bestaan over de volledigheid van Amerikaanse onderzoeken naar de wreedheden van politieagenten, en of de dienders van de rechtshandhaving ook daadwerkelijk proportioneel worden gestraft.
Cc-foto: Thomas Hawk

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.