2

VN trekt zich terug uit Tripoli

Woedende Khadaffi-aanhangers bekogelen ambassades en VN-kantoren na dood zoon van Khadaffi door NAVO-vuur

De Verenigde Naties hebben al haar personeel teruggetrokken uit de Libische hoofdstad Tripoli. Reden hiervoor is de bekogeling van de Britse en Italiaanse ambassade door Khadaffi-aanhangers. Sympatisanten van het Libische regime hebben de aanval geopend na berichten dat de zoon en drie kleinkinderen van Khadaffi bij bombardementen van de NAVO zijn omgekomen.

De Libische regeringswoordvoerder Mussa Ibrahim heeft verklaard dat de jongste zoon van Khadaffi, Saif al-Arab, bij de bombardementen is omgekomen. Khadaffi zelf zou ook in het gebouw zijn geweest, maar ongedeerd zijn. Ibrahim noemde de NAVO-actie ‘een directe operatie om de leider te vermoorden’, maar NAVO ontkent de familie van Khadaffi te willen treffen.

De Canadese NAVO-commandant Charles Bouchard: ‘Alle doelen van de NAVO zijn militair van aard. We beschieten geen individuen.’

Het nieuws dat de zoon van Khadaffi getroffen zou zijn heeft een heftige reactie uitgelokt. De Britse ambassade is volgens BBC in vlammen opgegaan, waarna Groot-Brittannië de Libische ambassadeur heeft uitgewezen.

BBC: Libya crisis: UN leaves Tripoli amid mob attacks

Geef een reactie

Laatste reacties (2)