Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN: Veiligheid in Afghanistan verslechtert

  •  
27-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Afghanistan_300.jpg
VN-rapport spreekt Amerikaanse defensierapport tegen. Het zuiden waar de Amerikanen hebben huisgehouden is er het slechtst aan toe
De veiligheidssituatie in delen van Afghanistan is dit jaar duidelijk verslechterd. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken van de Verenigde Naties, meldt de Wall Street Journal maandag. Vooral in het noorden en oosten van Afghanistan is de veiligheidssituatie erg verslechterd.
Kieran Dwyer, hoofd communicatie van de VN-missie in Afghanistan zegt tegen de zakenkrant dat het steeds lastiger wordt om te werken in Afghanistan. De opstandelingen hebben het volgens hem vooral gemunt op hulpverleners en overheidsfunctionarissen die de lokale bevolking helpen.
Het zuiden waar onder leiding van de Amerikaanse troepen wordt gevochten tegen de Taliban is er van alle regio’s het slechtst aan toe. Rapporten van de Amerikaanse defensie meldde eerder deze maand nog dat er juist vooruitgang was geboekt in de strijd tegen de Taliban waardoor werd besloten vanaf media 2011 troepen terug te trekken uit Afghanistan.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.