Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN: Wereld faalt in stoppen afname soorten

  •  
10-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_koraalrif_bedreigd_Nashworld_300.jpg
Conventie voor Biodiversiteit: Amfibiën meest bedreigd. Koraalriffen in hoog tempo achteruit. Kwart plantensoorten dreigt uit te sterven
Het verdwijnen van soorten en gebieden die van groot belang zijn bij het overleven van de planeet gaat gestaag door, ondanks internationale afspraken om dit tegen te gaan. Dat staat in een rapport van de Conventie voor Biodiversiteit van de Verenigde Naties dat maandag verscheen.
Volgens het rapport zijn amfibieën het meest bedreigd, gaan koraalriffen in hoog tempo achteruit en loopt een kwart van alle plantensoorten het risico uit te sterven. Dat meldt Trouw maandag.
De wereld is er niet in geslaagd ‘op wereldwijd, regionaal of nationaal niveau een significante vermindering van de snelheid waarmee de biodiversiteit verdwijnt’ te bereiken, aldus het rapport.
Toch zijn er ook een paar lichtpuntjes. Zo zijn maatregelen getroffen om de verspreiding te beperken van uitheemse soorten die plaatselijke soorten verdrijven. Het resultaat van deze maatregelen was dat de afgelopen eeuw 31 vogelsoorten kon worden behoed voor uitsterven.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.