Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN zette massaal online vrijwilligers in bij Libië-crisis

  •  
30-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vn_300.jpg
UN Volunteers Online verzamelen 24/7 info ... Organisatie zoekt nog vrijwilligers
De Verenigde Naties zag zich bij het uitbreken van de revolutie in Libië geconfronteerd met een schrijnend gebrek aan informatie. Omdat veel hulporganisaties het land verlieten was volstrekt onduidelijk waar welke hulp nodig was. Een leger vrijwilligers op internet, verspreid over de hele wereld, bracht redding.
De vrijwilligers van de UN Volunteers Online gingen dag en nacht op zoek naar informatie. Via Skype, social media, webfora, chatsessies en andere vormen van crowd sourcing . De verzamelde informatie werd in kaart gebracht en gebruikt bij hulpoperaties.
Het was voor het eerst dat de Verenigde Naties bij een crisis op grote schaal gebruik maakte van de UNV Online vrijwilligers, vertelt Andrej Verity van de UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs.
De UNV Online Volunteering Service  brengt organisaties en vrijwilligers van over de hele wereld samen. Interesse? Er zijn  honderden vacatures.
De wereld verbeteren? Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.