Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN: Zowel Israël als Hamas pleegden mogelijk oorlogsmisdaden

  •  
22-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gaza_300.jpeg
Onderzoekers suggereren van wel, maar laten eindoordeel aan het Internationaal Strafhof
Onderzoekers van de Verenigde Naties hebben maandag een rapport gepresenteerd, waaruit blijkt dat zowel Hamas als Israël zich waarschijnlijk hebben schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden tijdens de Gaza-oorlog vorig jaar. Het rapport is niet mals voor Israël en neemt in grote lijnen dezelfde standpunten aan als het rapport van de Israëlische non-gouvernementele organisatie Breaking the Silence, dat vorige maand werd gepubliceerd. Beide rapporten veroordelen de bombardementen van Israël op Palestijnse woonwijken, waar nog honderden burgers aanwezig waren.
De raket- en mortieraanvallen van Hamas op Israël waren duidelijk bedoeld om terreur te verspreiden onder de Israëlische burgers. Bovendien hebben de veertien tunnels, die de Palestijnen hadden gegraven, een traumatiserend effect gehad op de Israëlische bevolking.
Zowel Israël als Hamas waren niet bereid mee te werken aan het onderzoek. Beiden hebben het rapport als ‘gekleurd’ weggewoven.
Lees hier meer over het eerdere rapport van Breaking the silene.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.