Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voedselbank Tilburg in nood

  •  
04-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
legekratten_300.jpg
Voedselkratten zijn bijna leeg ... Omroep Brabant: 'Een rampzalig weekend voor honderd gezinnen dreigt'
De voedselbank van Tilburg is zo goed als leeg. Nog nooit was er zo’n tekort aan voedsel. Pastoor Harm Schilder luidt donderdag letterlijk de noodklok en roept mensen op hun boodschappen naar de voedselbank te brengen.
‘Een rampzalig weekend voor honderd gezinnen dreigt’, schrijft Omroep Brabant. Het is het scenario als de situatie hetzelfde blijft. Op een paar kisten met voedsel na is er niets wat vrijwilligers dit weekend aan arme gezinnen kan uitdelen. 
Sanne Pluijms van de Tilburgse Voedselbank zegt dat de situatie nog nooit zo is geweest als nu. “We wisten dat we met een recessie en een crisis te maken hebben, maar we krijgen nu echt niets meer binnen.” Pluijms denkt dat de btw-verhoging de oorzaak is van de lege schappen, al is de btw voor voedsel gelijk gebleven (zes procent).
Omroep Brabant: Voedselbank Tilburg heeft geen voedsel meer
cc-foto: Roel Wijnants Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.