Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voedselbanken drukker dan ooit, CDA ‘helpt’ met kookboek voor ‘klanten’

  •  
07-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
voedselbank

© Voedselbank in Rotterdam West Delfshaven. Vrijwilligers, werkelozen en geestelijk verstandelijk gehandicapten zijn kratjes met voedsel aan het vullen. Ze dragen allemaal een mondkapje. De toe

Het even kille als wereldvreemde McKinsey-gedachtegoed van lijsttrekker Wopke Hoekstra lijkt inmiddels het complete CDA in zijn greep te hebben gekregen. Jaap Jonkers, kandidaat-Tweede Kamerlid voor de christendemocraten, lanceerde deze week een kookboek voor een groep die het CDA omschrijft als : ‘de klanten van de Voedselbanken in Nederland’.
Twitteraars vragen zich af of deze ‘klanten’ niet meer geholpen zouden zijn met een verhoging van het minimumloon – waar het CDA sinds de komst van Hoekstra niet langer voor is – of het ongemoeid laten van de WW-uitkering. Hoekstra pleitte er deze week voor om de maximumduur van de werkloosheidsuitkering terug te brengen van twee naar een jaar.
Hoekstra is niet geheel ongevoelig voor de problemen van lage inkomens in Nederland. Een maand geleden werd bekend dat hij de salarissen van de leden van de Raden van Commissarissen van staatsbedrijven als Schiphol en Holland Casino wil verhogen. Deze bijbaan levert tussen de 20.000 en 35.000 euro op en volgens de minister van Financiën is dat te weinig.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.