Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voetballer Italië slachtoffer van racisme, wordt zélf geschorst door voetbalbond

  •  
02-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
Sulley Muntari, middenvelder van de Italiaanse voetbalclub Pescara Calcio, besloot afgelopen zondag tijdens het Serie A-duel met Cagliari het veld te verlaten vanwege racistische spreekkoren. Dat deed hij echter niet zonder meer. De 32-jarige Ghanees sprak eerst de scheidsrechter aan, om verhaal te halen over de spreekkoren. Daar kreeg hij een gele kaart voor. Vervolgens verliet hij zonder toestemming het veld. Dat leverde hem een tweede gele kaart en aldus een schorsing op.
Spelersvakbond FIFPro vindt het onbegrijpelijk dat Muntari, die eerder uitkwam voor Internazionale en AC Milan, geschorst is. De spelersvakbond:
"Muntari stond volledig in zijn recht. De scheidsrechter is het eerste aanspreekpunt bij dit soort incidenten. Hij hoort ook op zoek te gaan naar een oplossing. Voetballers dienen in bescherming te worden genomen. Wij vinden dat de bond naar Muntari’s kant van het verhaal moet luisteren en een onderzoek naar de gang van zaken moet instellen. Ze moeten zorgen dat dit nooit meer gebeurt."
En Cagliari? Tegen de club wordt geen actie ondernomen omdat ‘slechts tien supporters zich racistisch uitlieten’.

Meer over:

racisme, nieuws, voetbal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.