Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voetballers krijgen uitslag coronatest eerder dan zorgmedewerkers

  •  
09-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voetbal

© cc-foto: Kelvin Stuttard

Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Terwijl Britse zorgmedewerkers van de NHS tussen de 48 en 72 uur moeten wachten op de uitslag van hun coronatest, weten voetballers uit de Engelse Premier League al binnen een dag of ze besmet zijn, schrijft de Daily Mirror.
Volgende week donderdag zullen de Premier League-spelers worden getest op het virus. De uitslag van het onderzoek volgt een dag later. De Premier League-clubs hebben hun eigen testfaciliteiten: biotechbedrijf Prenetics test de spelers voor 4 miljoen pond. De clubs willen alle spelers testen om de groepstrainingen weer te kunnen hervatten. Nu werken de voetballers nog individuele trainingen af.
Dat de voetbalmiljonairs sneller weten hoe ze ervoor staan dan zorgmedewerkers zet kwaad bloed. “Als het voetbal zo snel resultaten kan krijgen, waarom kan dat dan niet voor iedereen”, vraagt de voormalige zorgtopman John Ashton zich af in de Daily Telegraph.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.