Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oranje Leeuwinnen willen naast meer loon ook in de Kuip voetballen

  •  
25-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
33177471923_5219136804_k
De Nederlandse voetbalvrouwen wonnen vrijdagavond in Slowakije ook hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd. Het duel eindigde in een 5-0 voor Nederland, dankzij twee doelpunten van Van der Gragt, twee doelpunten van Miedema en één van Spitse. De tribunes in Slowakije bleven nagenoeg leeg, maar dat zal straks in Nederland anders zijn: de WK-kwalificatiewedstrijd in De Goffert in Nijmegen, waar de vrouwen dinsdag tegen Ierland spelen was binnen een paar uur uitverkocht. Reden voor de voetbalvrouwen om de KNVB te vragen of ze in de Kuip in Rotterdam mogen spelen.
De ploeg won afgelopen zomer het Europees Kampioenschap. Nu het herenelftal niet naar het WK gaat, kunnen de vrouwen mogelijk zorgen dat de WK-sfeer er toch komt?
Het voorstel om in de Kuip te kunnen voetballen maakt onderdeel uit van een breder offensief van de vrouwen om de waardering van en voor vrouwenvoetbal te verbeteren. Zo willen de voetbalvrouwen meer betaald krijgen; vergeleken met de mannen krijgen ze naar eigen zeggen zwaar onderbetaald. Van de winstpremie voor de EK-titel konden ze ‘ongeveer een weekje op vakantie in Spanje’.
Nederland is niet het eerste land waar de discussie over het verschil in salariëring van mannelijke en vrouwelijke voetballers wordt gevoerd. Zo besloot de Noorse voetbalbond onlangs om de vergoedingen volledig gelijk te trekken. Het vrouwenteam van Denemarken doet mogelijk niet mee aan het WK vanwege een staking om meer loon af te dwingen.

Meer over:

nieuws, wk, voetbal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.