Laatste update 18:48
20

Voetbalwedstrijd stilgelegd wegens racistisch publiek

Rijnmond meldt dat een voetbalwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en het Dordtse Oranje Wit is gestaakt nadat er vanuit het publieke racistische verwensingen werden geschreeuwd tegen spelers op het veld.

“Ze riepen vreselijke dingen”, zegt Jan-Willem Bozuwa, voorzitter van Oranje Wit, die verder geen gedetailleerde leuzen wil noemen. De racistische opmerkingen werden gemaakt aan het einde van de eerste helft. De wedstrijd werd daarop kort voor rust gestaakt door arbiter Vink. “Mijn spelers waren over de kook en wilden niet meer verder”, zegt Bozuwa. “Ze waren eensgezind: wij spelen niet meer verder. Dit hoort niet bij het uitoefenen van je hobby.”

De KNVB heeft aangekondigd het voorval te onderzoeken. Tegenover het AD laat de voorzitter van Nieuw-Lekkerland weten dat er geen halve maatregelen genomen zullen worden tegen de racisten in het publiek:

“Als je weet wat er op dit moment allemaal aan de gang is, is dit heel dom. Je kunt je afvragen of je je volle verstand hebt, wanneer je zoiets roept. We gaan hier intern zeker mee aan de slag. En met een waarschuwing zullen we dit zeker niet afdoen, want dit mag je als club niet accepteren.”

Op Twitter trekt de club de aanklacht echter in twijfel:

cc-foto: Jonathan MacIntosh

Geef een reactie

Laatste reacties (20)