8

Voetbalwedstrijd stilgelegd wegens Zwarte Piet-racisme

Op de dag waarop voetballend Nederland actievoerde tegen het racisme op en om de velden moest in Emmen weer een wedstrijd stilgelegd worden.

Een amateurduel tussen Emmen en JOS Watergraafsmeer in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal is bij de stand 1-1 een kwartier voor tijd stilgelegd. Vanaf de tribune werd duidelijk hoorbaar ‘Zwarte Piet’ geroepen in de richting van de donkere verdediger Richmond Bossman van JOS. De speler van JOS werd boos en sprong met een aantal teamgenoten over de afrastering richting de boosdoener op de tribune. ,,Daar ontstond wat duw- en trekwerk”, zegt bestuurslid Gerry Hoff van VV Emmen. ,,De jongens waren boos, en terecht. Ze wilden weten wie dat geroepen had.”

De maker van de racistische opmerking heeft zich volgens het bestuurslid ‘geschrokken’ bij de club gemeld met excuses en spijt van zijn daad. Het zou geen notoire overlastveroorzaker zijn maar “iemand van wie je het absoluut niet verwacht”. Hij is direct van het sportcomplex verwijderd. RTV Drenthe meldt dat het bestuur zwaar in de maag zit met het voorval.

Volgens het bestuurslid past het incident niet bij de club. “Wij zijn juist een club waar iedereen zichzelf mag zijn. We hebben allemaal spelers op deze vereniging met verschillende achtergronden. We hebben snel gehandeld, de excuses zijn geaccepteerd en de wedstrijd is uitgespeeld. Meer kun je als club niet doen.”

cc-foto: Marco Vech

Geef een reactie

Laatste reacties (8)