Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Volkert van der Graaf wil emigreren

  •  
15-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
volkert van der graaf wil emigreren
De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, wil naar het buitenland vertrekken. Vandaag hoort hij of aan zijn eis gehoor wordt gegeven. Eerder kwam hij al, nadat hij twee derde van zijn straf had uitgezeten, onder strenge voorwaarden vrij. Onderdeel van het programma is een meldplicht, waardoor hij zich om de drie weken moet melden bij Justitie. Het moeten dragen van een elektronische enkelband en het meewerken aan psychische begeleiding wist hij succesvol aan te vechten bij de rechter.
De oud-chauffeur van Fortuyn, Hans Smolders, ziet de rechtsgang van Van der Graaf als een dikke middelvinger naar de rechtsstaat. ‘Die man had natuurlijk levenslang moeten hebben.’ Toch ziet hij hem het liefst gaan, waarbij zijn paspoort meteen moet worden ingenomen.
Tweede Kamerlid namens de PvdA Attje Kuiken vindt het belachelijk dat Van der Graaf zo onder de regels uit kan komen. ‘Meldplicht is meldplicht. En na wat hij heeft gedaan, valt het niet uit te leggen dat Van der Graaf hier onderuit kan komen.’ Vandaag dient het kort geding over zijn emigratie-plannen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.