Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Volkskrant-columnist wordt lijsttrekker FvD voor Europees parlement

  •  
09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
Derk_Jan_Eppink_02

© cc-foto by Andy Mabbett [CC BY-SA 3.0 ], from Wikimedia Commons

Volkskrant-columnist Derk Jan Eppink wordt lijsttrekker van Baudets Forum voor Democratie bij de Europese verkiezingen van 2019. Dat maakt hij morgen zelf bekend in De Telegraaf :
Derk Jan Eppink is voorgedragen als Europees lijsttrekker voor Forum voor Democratie. De 60-jarige publicist denkt met zijn Brusselse ervaring een sterkere oppositie te kunnen organiseren in het Europarlement. Dat zegt Eppink in een interview dat zaterdag in De Telegraaf verschijnt. De in New York woonachtige columnist is met de voordracht door partijleider Thierry Baudet officieel nog geen lijsttrekker, het partijcongres moet nog instemmen met zijn benoeming.
Eppink is berucht vanwege onjuiste insinuaties en het verdraaien van feiten. Afgelopen week nog in een stuk waarin hij de linkse gouverneurskandidaat Beto O’Rourke onterecht van naamsverandering”om bij Latino’s in de smaak te vallen” beschuldigde.
De krant zag zich vrijdag genoodzaakt dat te rectificeren:
correctie
Eppink is een mastodont van het Europese systeem. Hij werkte in de jaren negentig voor Frits Bolkestein toen die Eurocommissaris was. Daarna nam hij zitting in het Europees parlement voor de LLD, de lijst van de rechts-populistische Jean-Marie Dedecker. In 2014 stond hij dan weer op kandidatenlijst van de VVD voor het Europees parlement.
cc-foto by Andy Mabbett [ CC BY-SA 3.0 ], from Wikimedia Commons
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.