6

Volkskrant en Trouw botsen met eigenaar over sanering

Persgroep-baas Van Thillo wil personeel ontslaan en meer invloed op krantensites

De hoofdredacties van Trouw en de Volkskrant zijn keihard in aanvaring gekomen met Persgroep-topman Christian van Thillo. De nieuwe Belgische eigenaar wil tientallen banen schrappen en de websites van de kranten commerciëler gaan optuigen.

Door de internetredacties buiten de papieren redactie plaatsen, wil Van Thillo de macht van de hoofdredacteuren drastisch beperkten, zo schrijft De Telegraaf. Op die manier zorgt de Belg ervoor dat de hoofdredacties alleen nog maar verantwoordelijk zijn voor de papieren krant.

Het conflict tussen Van Thillo en de voormalige PCM’ers loopt hoog op, zeggen insiders tegen De Telegraaf. De topman wil zijn eigen Belgische model introduceren: een commerciëlere website, die losstaat van de kranten. Ook is Van Thillo wars van dure filmpjes (“Slechte televisie is er al genoeg”) en ziet hij de site liever gemaakt worden door goedkope jonge journalisten.

Maandag 7 december staat er al een personeelsvergadering gepland waar de (nog altijd niet definitieve) uitkomst van het overleg wordt gepresenteerd. In de uitnodiging schrijft voormalig topman Bert Groenewegen:

We zijn ervan overtuigd dat er een plan zal liggen dat onze titels een mooie toekomst biedt in een dynamische, efficiënte en marktgerichte onderneming. Maar we moeten ook een aantal moeilijke beslissingen nemen.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)