Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Volkskrant werpt betaalmuur op

  •  
10-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vk300_01.jpg
Bezoeker van de website kan tegen betaling artikelen uit de papieren krant lezen
De Volkskrant gaat artikelen tegen betaling aanbieden op zijn website. In het voorjaar komt de krant met een nieuwe website waarop naast de gratis inhoud ook de beste of opmerkelijke stukken uit de krant te lezen zijn. Deze zogeheten ‘plus-artikelen’ zijn voor abonnees gratis, maar worden nu dus voor een groter publiek toegankelijk.
De bedoeling is om de papieren krant en de website op één plek samen te voegen. Krant en site komen zo dichter bij elkaar te liggen, zo licht hoofdredacteur van de site Laurens Verhagen toe:
Op dit moment staan ze nog los van elkaar. Je hebt Volkskrant.nl en je hebt de krant. Voor veel lezers is het totaal onduidelijk hoe deze zich tot elkaar verhouden”
Hoofdredacteur Philippe Remarque zei maandag op Radio1 dat aan twee belangrijke voorwaarden moet worden voldaan voordat lezers voor online content willen betalen. Het moet toegevoegde waarde hebben en de dienst moet zeer gebruiksvriendelijk zijn. Hij trok een parallel met iTunes en Spotify en de New York Times.
vk300
Op de nieuwe Volkskrantsite zullen bezoekers voor een vast bedrag een dag- of maandpas kunnen kopen. Hiermee is de hele krant inclusief de archieven te raadplegen. Ook komen er gespecialiseerde apps, bijvoorbeeld om bepaalde columns te lezen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.