Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Volledig aflossingsvrije hypotheek verdwijnt

  •  
21-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-hypotheek300_04.jpg
Huizenkoper mag in de toekomst ook minder lenen en hypotheek mag niet meer dan 110 procent van de waarde van het huis zijn
De volledig aflossingsvrije hypotheek verdwijnt, zo meldt de NOS maandag. Huizenkopers moeten in de toekomst minimaal de helft van de waarde van hun woning aflossen op de hypotheek.
De NOS meldt verder dat een huizenkoper in de toekomst minder mag lenen en dat een hypotheek niet hoger mag zijn dan 110 procent van de waarde van de woning. Minister De Jager van Financiën neemt hiermee de gedragscode over die banken in februari opstelden.
Voor woningen tot 350.000 euro waarvoor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wordt afgesloten, gelden al soortgelijke eisen. 80 procent van alle woningen wordt op dit moment verkocht met een NHG-garantie. Ook de AFM is tevreden met de nieuwe regeling. Volgens de toezichthouder wordt er nu bij het afsluiten van de hypotheek wel gekeken naar het salaris van de koper, maar veel te weinig naar de waarde van de woning.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.