Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Volledig verlamde man twittert met zijn ogen

  •  
14-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
toni_300.jpg
Beroep Assange afgewezen ... Meisje krijgt gekweekte ader ... NOS gaat peilingen peilen
Ander nieuws van vandaag
De Brit Tony Nicklinson, die zeven jaar geleden volledig verlamd raakte, heeft een twitter-account geopend  (zie clip). Hij twittert door zijn ogen te bewegen. Zijn eerste woorden waren ‘Hello world’. In 24 uur tijd verwierf hij meer dan 2500 volgers. Nicklinson is in Engeland ook bekend omdat hij een juridische strijd voert voor het recht om te sterven. ( Guardian )
Het Britse Hooggerechtshof gaat niet opnieuw naar de uitleveringszaak van Wikikeaks-voorman Julian Assange kijken. Daarbij komt de uitlevering van Assange een stap dichterbij. Assange kan zijn uitlevering nog aanvechten met een gang naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Hij moet uitgeleverd worden inzake twee aanklachten van verkrachting en mishandeling. De zaak waarin hij nog niet officieel is aangeklaagd en hij ontkent schuldig te zijn duurt al twee jaar. (Volkskrant)
Tientallen jonge kinderen in oude stadswijken dreigen af te glijden . Doordat de opvang te duur is geworden hangen ze rond op straat en doen ze dubieuze klusjes voor oudere jongens. Welzijnsorganisaties en kinderopvangcentra luiden de noodklok, maar minister Kamp wijst naar de ouders: het is hun verantwoordelijkheid. ( AD )
De examens op de middelbare scholen lijken dit jaar beter te zijn gemaakt dan voorgaande jaren . De eisen zijn dit jaar strenger: alle examencijfers moeten een 5,5 of hoger zijn. Vroeger kon nog worden gecompenseerd. ( de Volkskrant )
Een 10-jarig Zweeds meisje heeft een in het lab gekweekte ader geïmplanteerd gekregen. Het is voor het eerst dat een dergelijke ingreep heeft plaatsgevonden. Onderzoekers gebruikten 9 centimeter ader van een donor. Die werd helemaal ontdaan van levende cellen, zodat alleen het omhulsel van eiwitten overbleef. ( Het Parool ) De NOS heeft samen met de Universiteit Leiden ‘de Peilingwijzer’ gemaakt. Door verschillende peilingen samen te voegen moeten incidentele uitschieters worden afgezwakt en de trend duidelijker naar voren komen. ( Welingelichte Kringen )

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.