Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voor middernacht al zware vuurwerk vernielingen gemeld

  •  
31-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
fireworks_300.jpg
Update: Inmiddels meer dan 73.000 meldingen van vuurwerkoverlast ... Station Heeze: voetgangerstunnel opgeblazen ... Assen: Jongen blazen lantaarnpaal op ... Velp: Deuren en muren van woning weggeblazen
Het is nog geen 00.00 uur maar nu al heeft zwaar vuurwerk meerder vernielingen aangericht. Eind van de middag werd op het station van Heeze in Brabant zwaar vuurwerk afgestoken in een voetgangerstunnel. Tientallen ruiten vlogen eruit.
Update 20.00 uur : 
Op de site vuurwerkoverlast.nl zijn inmiddels meer dan 80.000 meldingen van vuurwerkoverlast gedaan. 
Door de vernielingen in Heeze konden treinen een half uur lang niet stoppen en moesten daarna enige tijd langzaam rijden in verband met opruimwerkzaamheden. De rommel is nu weg en de ruiten worden later vervangen. In het dorp werd eerder die dag al een ijzeren glijbaan vernield door ontploffing van vuurwerk op het dak van een woning.
In Assen was het ook raak. Drie jongeren zijn daar opgepakt omdat ze er van verdacht worden een lantaarnpaal te hebben opgeblazen. Daarvoor zouden ze zwaar vuurwerk hebben gebruikt. Twee van de drie zitten vast voor onderzoek.
In Velp raakte door ontploffing van vuurwerk een woning zwaar beschadigd. De brandweer Gelderland-Middel twitterde vanavond dat dit waarschijnlijk is gebeurd door zwaar vuurwerk. Door de explosie zijn deuren en muren ontzet geraakt waarna een klein brand ontstond. Hoe zwaar de schade van het huis is, moet nog precies worden ingeschat.
In het Drentse Schoonebeek raakte een man zwaar gewond na het afsteken van vuurwerk. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, meldt het Dagblad van het Noorden.
RTEmagicC_fireworks.jpg
cc-foto: Joachimp
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.