Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voor wiet ga je naar het Vondelpark

  •  
15-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Wiet_300.jpeg
Vrijwilligers hebben dinsdagavond 40 kilo wietzaad gezaaid in het Amsterdamse Vondelpark, ter ere van een kunstproject 
In het kader van ‘verbetering van de openbare ruimte’ besloot kunstenaarscollectief InDebt een nieuw stukje natuur mogelijk te maken in Amsterdam
Dit was noodzakelijk volgens het collectief omdat de vertrutting in Amsterdam is toegeslagen. Kunstenaar Lafif Lamp legde aan De Telegraaf uit: 
De hoeren verdwijnen, coffeeshops moeten dicht. Kijk, elke grote stad verandert continu – New York, Londen, Hong Kong, noem maar op – maar Amsterdam heeft toch iets magisch. Als dat verdwijnt, en we krijgen er vervolgens yoghurtbars voor terug, dan is dat gewoon jammer.
Voor diegene die over een paar weken vol verwachting naar het Vondelpark afreizen om deze wiet te nuttigen is er wel slecht nieuws. De kunstenaars hebben er bewust voor gekozen om zowel mannelijke als vrouwelijke zaadjes te zaaien waardoor de ‘duurzaamheid’ gegarandeerd is maar de sterkte van de wiet matig is. 
De Telegraaf: Wiet gezaaid in Amsterdam Foto cc: Lollyman

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.