43

‘Voorlichting over homoseksualiteit op basisscholen’

Amsterdamse burgemeester laakt bemiddelende politieaanpak

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan wil dat er al op basisscholen begonnen wordt met voorlichting over homoseksualiteit, zegt hij in een interview met gratis dagblad Spits. Volgens hem hebben kinderen dan de ideale leeftijd om er les over te krijgen.

Over de toename van geweld tegen homo’s 

Het baart mij zorgen. Ik weet niet of het een typisch Nederlands probleem is, je hoort in Berlijn en Barcelona ook verontrustende geluiden. Ik ben 55, en kom uit de tijd dat homo-emancipatie van iets nieuws tot iets onomstredens is gegroeid. Het leek vooruitgang die niet kon worden teruggedraaid, maar verdorie, de laatste vijf, tien jaar zie je dat het misschien toch om een laagje gaat, dat er weer af kan slijten. Dat mag nooit gebeuren.” 

Over een homo-stel in Amsterdam-West dat weggepest werd:

Die mensen heb ik uitgebreid gesproken, en dat gaf een goed beeld van hoe mensen met allen goede bedoelingen langs elkaar heen kunnen werken. (…)  En als ik dan ook nog hoor dat er door een andere agent is voorgesteld om te bemiddelen met de jongens, dan word ik boos. Ik ben erg voor bemiddelen, maar niet in een slachtoffer-dader-relatie. Dat is precies de verkeerde oplossing als deze waarden op het spel staan.” 

Over het COC dat al voorlichting geeft over homo’s op scholen:

Als ik hen vraag wanneer de laatste school aan de beurt is, dan is het antwoord: misschien kunnen we beter niet bij bepaalde scholen langs, omdat het te gevoelig ligt. Dan word ik recalcitrant. Waarom niet? Desnoods ga ik zelf langs bij de laatste vijf scholen. En waarom doen we het ook niet in het basisonderwijs? Dan hebben kinderen de ideale leeftijd om ze bepaalde normen en waarden bij te brengen.

Spits: ‘Bemiddelen met daders doen we niet meer’

cc-foto: StanTheCaddy

Geef een reactie

Laatste reacties (43)