Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voorlopig geen gaswinning Loppersum

  •  
14-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gaswinning300_01.jpg
Raad van State legt gaswinning Loppersum stil totdat een uitgebreid onderzoek naar de bezwaren tegen het gasbesluit van minister Kamp is afgerond in september
Voorlopig mag er geen gas meer worden gewonnen in en rondom het Groningse Loppersum. Dat heeft de Raad van State dinsdag bepaald. Het mag alleen nog ‘als dat op andere locaties niet meer mogelijk is en als dat vanuit een oogpunt van leveringszekerheid noodzakelijk is’.
De uitspraak betekent niet dat er helemaal gestopt moet worden met de gaswinning uit het Groningerveld. Volgens de Raad van State zou dat te ver gaan omdat dan ‘niet aan de gasvraag in Nederland en omliggende landen kan worden voldaan’.
De Groningse gaswinning leidt al lange tijd tot een hevige discussie doordat het gebied getroffen wordt door aardbevingen.  Verschillende groeperingen en provinciale partijen hadden daarom gevraagd om een totale stop maar worden nu dus slechts deels tegemoet gekomen.
De uitspraak van de Raad van State wordt in september opgevolgd door een definitieve uitspraak. Tot die tijd worden alle aangedragen bezwaren tegen het gasbesluit van minister Kamp onderzocht.
Cc-foto: Antoon Kuuper

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.