Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voorlopig geen stimulering van de bouw

  •  
13-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-bouwplaats_300.jpg
Gereserveerde bedrag van 300 miljoen geparkeerd
Het bedrag van driehonderd miljoen euro dat het kabinet heeft gereserveerd om de bouw mee te stimuleren, wordt voorlopig geparkeerd. Dat schrijft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Ik zet in afwachting van nadere besluitvorming de voorbereiding van deze projecten door.
Eerder vandaag zei Minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een interview met het  AD  dat de 3 procent-norm voor haar niet heilig is: 
Ik ben niet de politiek ingegaan voor die 3 procent. We moeten het land klaarmaken voor de toekomst. Nogmaals: het huishoudboekje op orde brengen, is daarbij een voorwaarde. Of dat precies 3 procent moet zijn, 2,9 of 3,2 procent… Dat zijn voor mij willekeurige getallen. Als we op de winkel passen en alleen maar zorgen dat we onder de 3 procent blijven, dan is er hier niks te halen voor mij.
Als eerste bewindspersoon erkent Schippers dat er bij de totstandkoming van het kabinet een inschattingsfout is gemaakt. Zij waarschuwde al voor de formatie dat een regering zonder meerderheid in de senaat ‘geen deuk in een pakje boter slaat’. De positie van het kabinet-Rutte II is volgens Schippers daardoor ‘moeilijk’ en ‘lastig’. Schippers:
In de formatie zijn andere keuzes gemaakt. Blijkbaar op basis van de analyse dat de Eerste Kamer minder politiek zou zijn. Ik had een andere inschatting.
Update zondag 11 uur: In Eva Jinek op Zondag zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijsltra dat het begrotingstekort echt niet hoger mag zijn dan 3 procent. Het moet gewoon naar 0, aldus de VVD-er. Daarmee gaat hij in tegen de eerdere uitspraken van Edith Schippers.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.