Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voorlopig geen verdere versoepelingen coronamaatregelen

  •  
01-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Drukte in de winkelstraat

© ROTTERDAM - Winkelende mensen in de wachtrij voor de Primark. Winkels mogen weer klanten ontvangen zonder afspraak. Klanten moeten zich in de winkels nog wel steeds houden aan de geldende maa

Er komen geen extra versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 11 mei. Dat heeft het demissionaire kabinet laten weten in een korte verklaring. Die datum was geprikt als mogelijke stap 2 van de heropening van het land na de lockdown. Maar volgens het kabinet is de “daling nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten.”
“We gaan in stap 2 buiten zoveel mogelijk dingen weer mogelijk maken, met speciale aandacht voor sport”, liet demissionair minister Hugo de Jonge eerder weten. Ook dierentuinen, pretparken en muziekscholen maakten onderdeel uit van deze heropeningsfase. Dat is nu voorlopig van de baan.
Stap 1 ging afgelopen week in. Die hield in dat de terrassen beperkt open gingen en dat er ook weer zonder afspraak kan worden gewinkeld. Voor aanstaande maandag stond een coronapersconferentie op de agenda, die wordt een week verschoven.
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.