Laatste update 18:39
15

Voormalig advocaat Donald Trump drie jaar de cel in

De voormalig advocaat en rechterhand van de huidige Amerikaanse president Donald Trump, Michael Cohen, is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij bekende schuld voor de aanklachten die tegen hem waren ingediend. Vooral het feit dat hij met zijn acties het vertrouwen in de democratie had beschadigd werd hem zwaar nagedragen.

Een van de aanklachten bestond uit het feit dat hij twee vrouwen zwijggeld betaalde tijdens de laatste presidentscampagne om seksueel getinte ontmoetingen met Trump te verzwijgen. De betalingen stonden in verband met illegale campagnefinancieringen. Daarnaast speelde nog een aantal belastingfraudes. Cohen heeft bekend dat hij volgens de instructies en met medeweten van Trump handelde.

Een en ander komt op een moment dat de recent aangestelde New Yorkse officier van justitie, Letitia James, heeft aangekondigd breed opgezet onderzoek te gaan naar de handel en wandel van Trump en zijn familie. “We gaan alles gebruiken wat binnen de wet mogelijk is om de zakelijke transacties van president Trump en zijn familie te onderzoeken.”

De aanloop naar de veroordeling van Cohen is te zien in deze video van NBC:

Geef een reactie

Laatste reacties (15)