29

Voormalig VVD-leider Voorhoeve wordt D66’er

Video: interview bij Nova … "Ik kan me beter herkennen in het standpunt over ontwikkelingssamenwerking van D66"

Oud-VVD-leider en minister van Defensie Joris Voorhoeve is lid geworden van D66. Hij blijft ook lid van de VVD. Dat is bevestigd door woordvoerders van allebei de partijen.


Voorhoeve zegt dat hij zich beter kan vinden in het standpunt over ontwikkelingssamenwerking van D66. Waar de VVD vindt dat het percentage van 0,8 procent van de begroting dat aan ontwikkelingshulp wordt uitgegeven best omlaag kan, vindt Voorhoeve dat het omhoog mag naar 1 procent.

Voor de rest denkt hij nog net zo over de dingen als de VVD. 

De oud-minister van Defensie was al eerder lid van D66, van 1969 tot 1971. Hij weet niet op welke partij hij zou stemmen bij Tweede Kamerverkiezingen.

Voorhoeve leidde de VVD van 1986 tot 1990. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Defensie. De val van Srebrenica tekende zijn ministerschap.
D66-leider Alexander Pechtold zei dat ieder lid welkom is. Maar met een gerespecteerd politicus als Voorhoeve is de partijleider wel blij, vooral wegens zijn internationale kennis.
Volgens Pechtold is het kersverse D66-lid afgelopen weekeinde ook al actief geweest tijdens een partijbijeenkomst. Voorhoeve gaf als spreker zijn visie op de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.
Lees meer in NRC.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)