Laatste update 18:02
57

Voormalig woordvoerder Wilders stal 175.000 euro uit partijkas

Michael Heemels, de fractievoorzitter van de PVV in Limburg en de voormalige woordvoerder van Wilders werd in februari ontslagen voor fraude, drank- en drugsmisbruik. Nu blijkt uit onderzoek van een accountant dat hij in totaal 175.000 euro uit de partijkas gestolen heeft, meldt de Limburgse L1.

De PVV’er kwam in opspraak toen de NRC bekend maakte dat hij hoge bedragen over had gemaakt naar fractiemedewerker Daryl Pfoster. Dat waren volgens Heemels salarisbedragen maar Pfoster stelde ze nooit ontvangen te hebben. Ook werden zijn verslavingsproblemen publiek gemaakt.

De fractievoorzitters van de Provinciale Staten eisen dat de PVV al het geld – dat van de provincie afkomstig is  – terugbetaalt. In een brief betuigde de voormalige woordvoerder van Wilders eerder zijn spijt.

Ik ben helaas toch niet de vlotte jongen zoals iedereen hem zag: vrolijk, humor, sterke persoonlijkheid, ambitieus. Diep van binnen was ik een mens vol problemen, zorgen en onzekerheid die steeds dieper in het moeras is gezakt.” Heemels maakt excuses aan collega-politici, de mensen die op hem hebben gestemd, en alle medewerkers van de provincie. Ik besef steeds meer wat ik heb aangericht. En ik schaam me hier diep voor.

De PVV heeft aangifte tegen Heemels gedaan die met het geld dus zijn drank- en drugsverslaving bekostigde.

Foto: Twitter. Woordvoerder Heemels (rechts) met een organisator van het door de PVV ondersteunde Pro-Poetin-referendum over Oekraïne

Geef een reactie

Laatste reacties (57)