Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voormalige topmannen Fortis ontlopen vervolging

  •  
20-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
5021538286_8480dc5c04_z
Hoewel de aanklachten er niet om logen (valsheid in geschrifte, oplichting, inbreuk op het toezicht op de financiële sector) heeft het Brusselse parket tien jaar na dato besloten geen enkele topman uit de bankencrisis te vervolgen. Voormalige bestuurders van Fortis, Dexia en KBC gaan hierdoor vrijuit , ondanks het feit dat die banken uiteindelijk gered moesten worden door de Nederlandse en de Belgische staat nadat een te rooskleurig beeld was geschetst van de financiële positie door de top van de bank. Aandeelhouders raakten hun geld kwijt.
Maurice Lippens (ex-Fortis-voorzitter), Jean-Paul Votron (ex-CEO), diens opvolger Herman Verwilst, Gilbert Mittler (ex-financieel directeur), diens voormalige rechterhand Lars Machenil, Filip Dierckx (voormalig hoofd zakenbank) en Reginald De Gols (ex-directeur risk) werden aanvankelijk verdacht van bovengenoemde feiten. Doordat Ageas, de rechtsopvolger van Fortis, inmiddels een schikking heeft getroffen met de gedupeerde aandeelhouders van Fortis, ziet de Belgische justitie het als een afgedane zaak dat geen vervolg behoeft.
Cc-foto: Metro Centric
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.