20

Voorproefje talkshow Assange op Russische tv

WikiLeaks-oprichter is klaar met de gangbare media

Over enkele dagen gaat de talkshow van Julian Assange op de Russische zender RT Television van start, meldt het AD. Op de website van deze Engelstalige spreekbuis van het Kremlin is een teasertje te zien waarin de WikiLeaks-oprichter vertelt dat hij gaat voor de ‘maximale politieke impact. Materiaal uit de eerste hand is wat journalistiek eerlijk maakt. We wilden… iets anders presenteren.’


Volgens RT Television wordt het programma een serie van tien interviews met ‘politieke sleutelfiguren, denkers en revolutionairen – mensen die volgens Assange de politieke agenda van de toekomst zullen vormgeven’.

Het zal in Groot-Brittannië worden opgenomen, op de plek waar Assange onder huisarrest staat.

De aankondiging dat de show van Assange door deze zender zal worden uitgezonden heeft veel ophef veroorzaakt. Op de website van RT wordt Assange hierover geciteerd:

Veel dingen die wij (van Wikileaks – red.) hebben geprobeerd te rapporteren, zijn niet accuraat overgenomen door de gangbare pers. Er zijn veel gunstige uitzonderingen, maar als we kijken naar de internationale netwerken, zijn er maar twee die het noemen waard zijn, en dat zijn RT en Al Jazeera.

De eerste uitzending is aanstaande dinsdag, de 500ste dag van de financiële blokkade van WikiLeaks. Wie de eerste gast is, wordt geheim gehouden, aldus het AD

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)