50

Voorspel het einde van Rutte-1

Wie een wens doet, moet echter wel een tegenprestatie beloven als zijn wens niet uitkomt

De Iraans-Nederlandse filmmaker Bahram Sadeghi heeft vandaag de website wanneervaltrutte1.nl in de lucht gebracht. Gebruikers kunnen de datum opgeven waarop zij denken dat het huidige kabinet ten onder gaat. Wie echter een wens doet, moet ook een tegenprestatie leveren.

De tegenprestatie is afhankelijk van het feit of je vóór of tegen kabinet Rutte bent. Tegenstanders kunnen onder meer kiezen voor de volgende tegenprestaties:

– “Ik zal een Facebook account voor Maxime Verhagen maken en al mijn e-mail contacten vragen om vriend met hem te worden.”

– “Gedurende 1 jaar zal ik mijn abonnement op Vrij Nederland en de Volkskrant opzeggen en een abonnement op Elsevier en De Telegraaf nemen.”

– “Ik zal me eens per maand op een vaste dag (bijv. zaterdagochtend)’, voor de duur van 1 jaar, laten beledigen op een punt dat ik als kernwaarde van mijn bestaan beschouw, bijvoorbeeld geloof, ras/afkomst, seksuele geaardheid…”

Voorstanders hebben, onder meer, de keuze uit deze reeks:

– “Ik zal, voor de duur van 1 jaar, 12 zwaar gesubsidieerde theatervoorstelling bezoeken.”

– “Ik zal een inburgeraar vinden en hem/haar voor de duur van 1 jaar eens per week GRATIS les in het Nederlanders geven.”

– “Ik zal voor de duur van 1 jaar NIET de grenzen van de vrijheid van meningsuiting opzoeken.”

Bezoek hier de website.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)