48

Voorzitter Abvakabo FNV: We worden bestolen

Corrie van Brenk, voorzitter FNV Abvakabo, haalt uit naar het kabinet ... Kamer stemt in met strengere regels pensioenfondsen

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin wordt bepaald dat pensioenfondsen grotere reserves moeten aanhouden dan nu het geval is. Daardoor kunnen de fondsen hun pensioenen niet meer makkelijk aan het prijspijl aanpassen. Abvakabo-voorzitter is boos. De Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector.

Het kabinet is ervan overtuigd dat door deze maatregel pensioenfondsen minder makkelijk in de problemen raken. Zo moesten sommige fondsen de afgelopen jaren hun pensioenen verlagen. Het is waarschijnlijk dat door de steun van oppositiepartijen D66, ChristenUnie, SGP en GroenLinks, de wet ook door de Eerste Kamer zal worden geloodst.

Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk reageerde donderdagavond via Twitter fel op de aangenomen motie:

De maatregel levert de overheid een besparing van drie miljard euro op, en is daarmee de grootste besparing uit dit regeerakkoord. De pensioenpremies worden bepaald door werkgevers en vakbonden. En dat is de reden dat de vakbonden niet blij zijn met de maatregel.

NU.nl Kamer stemt in met strengere regels pensioenfondsen

Cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (48)