Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voorzitter: CDA wil geen strengere immigratieregels

  •  
12-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-RuthPeetoom300.jpg
UPDATE Peetoom ontkent berichtgeving. Volgens Ruth Peetoom zal CDA ook op ontwikkelingshulp niet met Wilders meegaan
Het CDA zal niet akkoord gaan met nog strengere immigratiewetten. Dat heeft partijvoorzitter Ruth Peetoom gezegd bij een voordracht in het Limburgse Well, zo meldt het Nederlands Dagblad maandagavond. Evenmin voelt Peetoom voor het snijden in het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Beide zijn eisen die Geert Wilders stelde aan verdere bezuinigingsmaatregelen van het kabinet.
Peetoom zei dat het CDA wat betreft de immigratiewetgeving vasthoudt aan de afspraken uit het coalitieakkoord. “Daar ligt voor ons de grens. De mogelijkheden zijn vanwege de Europese regels overigens sowieso beperkt.” Over het korten op ontwikkelingssamenwerking zei ze dat ‘internationale solidariteit onopgeefbaar is’. “De schaffen we niet af.”
“Geen enkele partij is gebaat bij nieuwe verkiezingen. Maar we gaan niet akkoord ten koste van alles”, tekende het Nederlands Dagblad op. “Als de onderhandelingen in het Catshuis geen motiverend resultaat opleveren, zijn we als CDA geen knip voor de neus waard”, aldus Peetoom.
UPDATE
Peetoom heeft kort na het verschijnen van het bericht in het Nederlands Dagblad ontkend dat ze dit heeft gezegd. Volgens RTL Nieuws heeft Peetoom in verklaring gezegd:
De weergave van de uitspraken is onjuist. Ik heb op de bijeenkomst aangegeven dat ontwikkelingssamenwerking en migratie belangrijke thema’s zijn voor veel CDA-leden.
Peetoom laat verder weten dat ze de uitslag van de onderhandelingen rustig wil afwachten.
Ik heb alle vertrouwen in de CDA onderhandelaars en wacht – net als iedereen – het onderhandelingsresultaat met vertrouwen af.”
De regeringspartijen CDA en VVD onderhandelen deze weken met gedoogpartner PVV over extra bezuinigingsmaatregelen.
cc-foto: Roel Wijnants
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.