Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voorzitter Raad voor Cultuur stapt op

  •  
01-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
ANP-els_swaab_300.jpg
Update: Commissie Podiumkunsten volgt haar voorbeeld ... Els Swaab protesteert daarmee tegen het destructieve beleid van Halbe Zijlstra
Uit protest tegen de 200 miljoen aan bezuinigingen op de cultuurbegroting stapt de voorzitter van de Raad voor Cultuur op.
Update : De Commissie Podiumkunsten van de Raad voor Cultuur volgt het voorbeeld van voorzitter Els Swaab en stapt in zijn geheel op. Ook een aantal leden van de andere adviescommissies vertrekt.
Dat meldt de Volkskrant. De Raad voor Cultuur  – het wettelijke adviesorgaan van de regering op het gebied van kunst, cultuur en media – waarschuwde keer op keer dat de buitenproportionele bezuinigingen en het tempo waarin ze worden doorgevoerd tot onherstelbare schade zouden leiden. Daarom pleitte de Raad voor het gefaseerd invoeren van de kortingen. Door de bezuiniging uit te smeren over meerdere jaren, krijgen kunstinstellingen meer tijd om andere geldbronnen aan te boren. Zijlstra voelde daar niets voor.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.