Laatste update 20:45
81

Partij voor de Dieren royeert voorzitter Sebastiaan Wolswinkel

De in maart gekozen voorzitter van de Partij voor de Dieren, Sebastiaan Wolswinkel, is uit de partij gezet. Volgens het partijbestuur legde Wolswinkel “de afgelopen maanden stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neer”. Ook zou hij de partij hebben beschadigd door “zijn persoonlijke opvattingen te uiten” in de media. In een verklaring van de Partij voor de Dieren staat verder:

Het royement houdt in dat Wolswinkel per direct geen voorzitter van de partij meer is. Een lid dat geroyeerd wordt kan zich binnen de partij wenden tot de commissie van beroep. Ruud van der Velden, algemeen bestuurslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam, is door het bestuur benoemd als interim voorzitter.

Maandag meldde Nieuwsuur al dat prominente leden van de Partij voor de Dieren niets zagen in Wolswinkels plannen om te discussiëren over de koers van partij. Wolswinkel pleitte bij zijn aantreden voor meer ‘democratie, transparantie en autonomie bij de afdelingen’. Ook wil hij dat de partij gaat meebesturen.

Geef een reactie

Laatste reacties (81)