11

Vraagje aan de paus? Stuur ‘m een tweet

Paus Benedictus XVI kondigt aan: op 12-12-2012 begint hij met twitteren

Paus Benedictus XVI gaat met zijn tijd mee. Althans, wat betreft het gebruik van sociale media. Vanaf 12-12-2012 is hij namelijk te volgen via het account @pontifex. Hij zal dan vragen van twitteraars beantwoorden.

De paus staat bekend als een echte digibeet. Het daadwerkelijke typen van de berichten wordt dan ook overgelaten aan de Amerikaanse journalist Greg Burke. Eerder dit jaar werd hij aangesteld als communicatieadviseur van de Vaticaanse persdienst. Dat het daadwerkelijke twitteren niets voor de paus is blijkt wel uit de interne memo’s en brieven: deze schrijft hij nog altijd met de hand.

Vorig jaar schreef de paus overigens wel zelf een tweet. Hij schreef toen: “Geprezen zij onze Heer Jezus Christus! Met gebeden en zegeningen, Benedictus XVI”. Binnen enkele ogenblikken kreeg hij tienduizenden volgers.

Benedictus is weliswaar een digibeet, over de invloed van sociale media is hij wel op de hoogte. Daarom riep hij twee jaar geleden priesters op gebruik te maken van sociale media om in contact te komen met mensen met een ander geloof. Met gebruik van Twitter en Facebook zouden zij het evangelie verder kunnen verspreiden.

Trouw: Twitters nieuwste aanwinst: de paus

Geef een reactie

Laatste reacties (11)