8

Vragen ontwijken doe je zo…

Amerikaanse oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld kent de kneepjes van het vak

Onlangs gaf oud-minister van Defensie in Amerika, Donald Rumsfeld, toe dat hij best tevreden is met het succes van televisiezender Al Jazeera. Bij de nieuwszender moeten ze de berichtgeving over Rumsfeld, die Al Jazeera roemt, met ongeloof hebben ontvangen. Tijdens zijn ambtstermijn noemde hij het netwerk nog ‘onnauwkeurig en wreed’. Net nu ze dachten dat hij hiervan terug was gekomen, toont Rumsfeld zich weer van zijn oude kant.


In een interview met Abderrahim Foukara ergert Rumsfeld zich mateloos aan de manier waarop hij door de interviewer wordt benaderd. Foukara zou respectloos met hem omgaan en schreeuwen tegen hem, aldus Rumsfeld. 

Rumsfeld, zelf niet vies van een potje stemverheffen, weet niet hoe hij met de volhardende interviewer om moet gaan en beëindigt het interview dan ook maar door te stellen: “Dit is waardeloos. Dit is geen interview.”

Op de vraag of Rumsfeld vindt dat de Amerikanen voldoende mankracht hadden om de veiligheid van de Irakese bevolking te waarborgen bij de inval van Irak, komt uiteindelijk geen antwoord…

Voor antwoord op al je vragen: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (8)