Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vredesbijeenkomst op de Dam in Amsterdam

  •  
25-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-43342612
Vrijdagmiddag wordt in Amsterdam een vredesdemonstratie gehouden als antwoord op de aanslagen in Brussel, maar ook die vorige week in Istanbul.
Het protest tegen geweld en voor solidariteit is georganiseerd door onder andere het Humanistisch Verbond, PAX, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en een aantal andere moslimorganisaties.
Op de Dam zullen verschillende sprekers het woord houden. Onder andere komen de directeur van PAX en Boris van der Ham, voorzitter Humanistisch Verbond. Van der Ham op de website van het Humanistisch Verbond:
"We hebben verschillende opvattingen en we zijn het soms hartgrondig oneens. Maar een ding kan ons bij elkaar houden: samen te staan voor ieders vrijheid."
Initiatiefnemer van het vreedzame protest is Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. Bouharrou:
"Jood, moslim, christen of niet-gelovig: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons dinsdag vanuit Brussel hebben bereikt. Wij willen onze solidariteit betuigen met slachtoffers van terreur wereldwijd en de terroristen een boodschap van eenheid en verbroedering meegeven."
De bijeenkomst begint om 15:30, de sprekers zullen rond 16:00 het woord nemen.De bijeenkomst wordt rond 16.15 uur afgesloten met een minuut stilte.
Meer informatie staat onder andere op de website van het Humanistisch Verbond.

Meer over:

leven, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.