Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vreemde Chinese muurtjes duiken op in Google Maps

  •  
15-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
chine_lijnen.jpg
Satellieten van Google maken foto's van rare gebouwen in Chinese woestijn.
Zijn het landingsplaatsen voor buitenaards leven? Een gigantische nucleaire installatie? Waren ze bij Google creatief met photoshop? Wat het ook is, het zijn vreemde kiekjes die Google maakte van de Chinese woestijn, zo’n 150 kilometer van het Chinese ruimtevaartcentrum.
RTEmagicC_chine_lijnen.jpg
Om te beginnen met deze witte lijnen. Klik om ze zelf te onderzoeken. Ze hebben iets weg van een labyrint en ze lijken geschilderd. Vreemd.
RTEmagicC_china1.png
Dan dit. Op de kaart is helemaal niks te zien, ook geen weg in de buurt. Op de satelliet-foto lijkt het op een aantal huisjes bijelkaar. En is er ook een soort weg naartoe. Of is dat een opgedroogd riviertje?
RTEmagicC_china3.png
En dit lijkt op een vliegveld. Alleen de kleur is wel heel erg KLM-blauw. Een klein stukje verderop ligt nog een vergelijkbaar complex.
RTEmagicC_chinavliegveld.jpg
Deze lijkt dan weer niet op een vliegveld, maar je ziet wel een vliegtuig. En wat voor Stonehenge staat er omheen?
Al deze gebouwen staan niet heel ver van Jiuquan, de stad waar China een groot deel van z’n ruimtevaart heeft georganiseerd. Jiuquan ligt in de provincie Gansu in het noordwesten van het land.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.