Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Vreemde snuitkever is geen plaag'

  •  
21-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
545 keer bekeken
  •  
snuitkever_300.jpg
Media nemen paniekverhaal insectenbestrijder klakkeloos over
Het begint ’s ochtends met een verhaal in de Telegraaf over vreemde snuitkevers die Nederlandse tuinen slopen. Dat doet het goed in deze tijden: Hobby’s van keurige Nederlanders die kapotgemaakt worden door buitenlandse indringers uit Zuid-Europa. ’s Avonds deed het NOS-journaal het paniekverhaal nog eens over. Maar is het echt zo erg? Weblog Sargasso belicht een andere kant van het verhaal: Zo nieuw is die kever helemaal niet en de klokkenluider blijkt een handel in snuitkeverbestrijdingsmiddelen te drijven.
Insecten zijn lastige beesten. Ze zoemen, kriebelen, steken, bijten en kruipen met hun gekke pootjes, vieze vleugeltjes en enge oogjes in allerlei hoekjes om ons de stuipen op het lijf te jagen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, heb je ook nog insecten die blaadjes eten. Blaadjes ja, van die mooie taxus in de tuin, of je keurige hedera of laurier.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.