Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrij Nederland klimt uit het dal

  •  
17-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vn_300.png
Progressief opinieweekblad noteert spectaculaire stijging in abonnees
Vrij Nederland heeft in vier weken tijd en na een ingrijpende restyling 14.000 abonnees gewonnen. De vorig jaar aangetreden hoofdredacteur Frits van Exter (ex-Trouw) is over het verbazende succes geïnterviewd door de journalistieke vaksite De Nieuwe Reporter.
In het interview geeft Van Exter aan dat de restyling niet de enige succesfactor is. De tijden veranderen en de politieke vrijblijvendheid die Nederland de twee voorbije decennia kenmerkte verdwijnt.
Vrij Nederland heeft een moeilijke tijd gehad. Ik ben er niet bij geweest, dus ik ken niet alle oorzaken. (…) We kregen een paarse samenleving waarin iedereen rijk en gelukkig werd en het niet meer zoveel uitmaakte of je links of rechts was. Daar zitten inmiddels wat scheuren in, en daar moet je het als journalist van hebben. Het helpt als er buiten van alles aan de hand is waarover iedereen zich opwindt.
Lees het interview bij De Nieuwe Reporter

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.