23

‘Vrijdag actiedag’

Door heel het land heen demonstraties gepland tegen bezuinigingsbeleid van het kabinet

Nijmegen is het zat, Friesland 7 maart alles plat, West Brabant in opstand en Strijders voor Nederland. Onder deze motto’s wordt vrijdag door heel het land actie gevoerd tegen allerlei bezuinigingen. Het kan er hier en daar toe leiden dat de boel tot stilstand komt, maar dat is ook de bedoeling van het platform Landelijke Demonstratie 2013, meldt onder anderen RTL Nieuws.

Het platform roept via sociale media op te demonstreren tegen de  bezuinigingen. RTL meldt dat er al ruim 30 acties en demonstraties zijn aangekondigd:

Bij een aantal demonstraties zouden vrachtwagenchauffeurs op snelwegen in actie komen. Maar op dit kaartje staan ook al enkele afgelaste acties. Bovendien is bij enkele demonstraties nog niet zeker of er wel voldoende actiebereidheid is.

De groep is opgericht door mensen die tegen het regeringsbeleid zijn, maar ook tegen de EU. Ze stelt echter niet politiek gekleurd te zijn. Op de website, die is bedoeld om demonstraties en acties te ondersteunen en voor te bereiden, staan regels. Zo mogen geen wegen en kruispunten worden geblokkeerd, en moet de demonstratielocatie na gebruik netjes worden opgeruimd, aldus RTL.
De NOS meldt dat de politie rekening houdt met de acties. Agenten zullen optreden als de verkeersveiligheid in gevaar komt. Volgens een woordvoerder is het niet te zeggen hoeveel mensen gehoor geven aan de oproep. Die informatie wordt nu verzameld, zegt de politie. Er wordt nog gekeken of er extra politiemensen moeten worden ingezet, aldus de NOS.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)