58

Vrijheid: Van collectief naar individualistisch

Talkshow met Francisco van Jole, Pieter Hilhorst, Ewald Engelen en Christine Monk

De VARA zendt vanavond het eerste deel uit van het documentaire drieluik ‘Vrijheid, gelijkheid, broederschap’ uit . In deze talkshow blikt Francisco van Jole alvast vooruit op die uitzending. Dat doet hij met een van de makers: Pieter Hilhorst. En met twee mensen die ook een rol spelen in de serie:
Christine Monk, schoonmaakster en Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie. Is vrijheid niet bij uitstek iets individueels? Wat doen we met de keuzestress die vrijheid met zich meebrengt? Is de vrije markt niet de ultieme vorm van vrijheid?, zijn een aantal vragen die in deze talkshow aan bod zullen komen.


Ons denken over vrijheid is de laatste decennia verschoven van een collectief ideaal van bevrijding van onderdrukking, naar een individualistisch ideaal van vrijheid om te doen wat je wilt. Wat zijn de gevolgen van die verschuiving? Zijn we daarmee met zijn allen echt beter af of zitten er keerzijden aan ons vrijheidsbeeld?

Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap. 18, 19 en 20 april. Op Nederland 2, na Nieuwsuur. Lees meer op de website van het programma.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (58)