Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrijwilliger neemt steeds vaker werkplek werknemer in

  •  
26-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
358 keer bekeken
  •  
vrijwilliger.jpg
Vakbond waarschuwt voor arbeidsverdringing ... Nieuw meldpunt krijgt in anderhalve week ruim 150 meldingen binnen
CNV waarschuwt dinsdag voor arbeidsverdringing. Het komt steeds vaker voor, aldus de vakbond. Zo worden mensen met een betaalde baan bij bijvoorbeeld een bibliotheek, zorginstelling of de crisisopvang ontslagen, om vervolgens hun werk overgenomen te zien worden door onbetaalde stagiaires of vrijwilligers. Dat schrijft NOS.
Om een beeld te krijgen van arbeidsverdringing, richtte de vakbond in augustus een meldpunt op. In anderhalve week kwamen al ruim 150 meldingen binnen. Het zijn volgens CNV vooral mensen met een mbo-diploma die van de markt worden verdrongen. Jonge mensen die nu het diploma hebben gehaald kunnen steeds minder makkelijk betaald werk vinden en oudere, ervaren en opgeleide krachten komen op straat te staan.
Volgens CNV worden werknemers soms ontslagen, om vervolgens gevraagd te worden de functie op vrijwillige basis voort te zetten. Vaker nog komt het voor dat de taken worden overgenomen door een stagiair.
cc-foto: CMrMT

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.