Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouw aangeklaagd voor doodslag nadat ze in haar zwangere buik werd geschoten

  •  
27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Blind Justice 3

© Lady Blind Justice

Een 27-jarige vrouw uit Birmingham Alabama is aangeklaagd voor doodslag. Marshae Jones was zwanger toen ze in haar buik geschoten werd tijdens een gevecht met een andere vrouw, Ebony Jemison. Jones kreeg een miskraam als gevolg van haar verwondingen. Zij wordt nu vervolgd voor doodslag. Volgens de aanklagers is Jones verantwoordelijk voor de miskraam, omdat zij het gevecht zou zijn begonnen. De vrouw die het schot loste wordt niet vervolgd.
Politieagent Danny Reid verklaarde dat ze oorspronkelijk van plan waren om Jones te vervolgen voor moord:
"Het onderzoek laat zien dat het enige echte slachtoffer in deze zaak het ongeboren kind is. Het was de moeder die het gevecht begon dat resulteerde in de door van haar ongeboren baby."
De afgelopen jaren werden meerdere vrouwen vervolgd voor het hebben van een miskraam, door conservatieve aanklagers die hopen daarmee abortuswetgeving te beïnvloeden. Vrouwen van kleur zijn disproportioneel het slachtoffer van die vervolging.
Cc-foto: Marc Treble
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.