4

Vrouw Britse premier Cameron werkt bij belastingontwijker

Luxe tassenmaker is officieel gevestigd in belastingparadijzen, maakte gebruik van subsidies

De Britse conservatieve premier David Cameron heeft altijd beweerd dat hij tegen belastingontwijking is. Hij beloofde zelfs internationale samenwerking in de aanpak van dat soort bedrijven. Nu onthullen de Britse media dat zijn eigen echtgenote al jaren werkt voor een bedrijf dat zich schuldig maakt aan belastingontwijking.

David Cameron with his wife Samantha
De onthulling is de zoveelste klap voor de conservatieve leider die naar aller waarschijnlijkheid de komende verkiezingen gaat verliezen. Samantha Cameron was tot 2010 creatief directeur bij Smythson, een klassiek tassenmerk dat eigendom is van een holding die officieel blijkt gevestigd in Luxemburg en op de Kanaaleilanden, beide beruchte belastingparadijzen. Nadat het echtpaar Cameron intrek nam op Downing Street 10 werd de echtgenote adviseur bij Smythson.

Het bedrijf dat peperdure tassen verkoopt zou door de constructie dividendbelasting ontlopen. Daarnaast maakte Smythson gebruik van met belastinggeld gesubsidieerde leningen. De premier wiegerde commentaar op de onthullingen in de Britse media.

cc-foto: Conservatives

Geef een reactie

Laatste reacties (4)