Laatste update 15:22
25

Vrouw die moslima aanviel veroordeeld wegens groepsbelediging, mét straf

De rechtbank in Arnhem heeft een agressieve islamhaatster die in maart een moslima aanviel bij een bushokje in Zutphen veroordeeld. Dat meldt Demet TV:

De rechter heeft de dader een geldboete van 500 euro waarvan 200 voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet de dader het slachtoffer een schadevergoeding van 350 euro betalen. Dat laat Ejder Kose de advocaat van het slachtoffer zojuist aan Demet TV weten.

De dader is veroordeeld wegens groepsbelediging, saillant genoeg precies hetzelfde misdrijf waarvoor PVV-politicus Geert Wilders vrijdagochtend werd veroordeeld. In tegenstelling tot de agressieve vrouw kreeg Wilders geen straf opgelegd.

De Gelderlander schrijft:

De politierechter vindt mishandeling niet bewezen, maar nam het de vrouw wel kwalijk dat zij haar pijlen richtte op het meisje als voorbeeld voor een hele groep moslims – en hen bovendien in verband bracht met de aanslagen. Dat is beledigend, mede omdat volgens de politierechter de meeste moslims de aanslagen veroordelen of er zelf slachtoffer van zijn. Enkele dagen voor het incident in Zutphen vonden de aanslagen in Brussel plaats.

De agressie maakte destijds veel los op social media omdat het slachtoffer er in geslaagd was een video te maken van de aanval. Daarin is te horen hoe de agressieve vrouw tegen de moslima te keer gaat omdat ze een hoofddoekje draagt. Ze probeert het kledingstuk van het hoofd van het slachtoffer af te trekken. Daarop schiet een voorbijganger de belaagde moslima te hulp. Het slachtoffer raakte gewond.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)