20

Vrouw herkent zichzelf in foto ‘zelfmoordterrorist’ Hasna

Foto's in media blijken twee verschillende vrouwen... Marokkaanse Nabila doet pleidooi in video om beelden van haar te laten verwijderen 

Het werd eerder bekend gemaakt dat Hasna Aitboulahcen niet degene is die zichzelf opblies tijdens de inval van de politie in Saint-Denis. Drie lichamen werden gevonden en Aitboulahcen – de nicht van het brein achter de Parijse aanslagen – werd vermeld als de zelfmoordterrorist. Het lijkt daarnaast mis te zijn gegaan met de verslaggeving. Verschillende media zouden geblunderd hebben door de verkeerde foto van een levende vrouw te gebruiken. Dat meldt the Guardian.


In bovenstaande video doet Nabila – de vrouw die zichzelf in de foto’s herkent – haar verhaal. Ze zegt inderdaad degene te zijn op de foto, alleen niets met de aanslagen te maken te hebben. Desondanks ziet ze haar gezicht overal online verschijnen en wordt zij in verband gebracht met terroristen. 

Het zou voornamelijk gaan om de foto in bad die onder andere door de Daily Mail geplaatst is. Op andere foto’s zou je wél de echte Aitboulahcen zien. The Guardian meldt dat het om twee verschillende vrouwen lijkt te gaan en dat Nabila naar de autoriteiten gestapt is. 

Volgens Alyaoum24 komt Nabila uit Beni Mellal in Marokko en werkt ze bij een rijschool. Nabila heeft de officiële autoriteiten ingeschakeld aangezien het over foto’s gaat die over de hele wereld verspreid zijn.

Het is niet duidelijk hoe de beelden van Nabila in de media terecht zijn gekomen maar ze heeft zo haar eigen vermoedens. In de video vertelt zij: 

Mijn naam is Nabila, uit Beni Melal. Ik maak deze video om iets kenbaar te maken, vanwege de foto die de elektronische wereld in is geslingerd. Waarin gebruik wordt gemaakt van mijn foto, gelinkt aan de zelfmoordenares in Parijs (sic). 

Ik maak deze video om aan iedereen kenbaar te maken dat hoewel de foto’s van mij zijn, ik op geen enkele manier gelieerd ben aan de zelfmoordenares. De foto’s waren in handen van een vriendin van mij in Frankrijk, en komen uit de tijd dat ik daar nog woonde. Tussen die vriendin en mij is onenigheid ontstaan […] Zij heeft de foto’s verkocht aan een journalist, die met de foto’s succes heeft geboekt door te stellen dat ze van Hasna zijn, van de zelfmoordterroriste […] 

Ik word al de hele dag gebeld door iedereen, die wil weten wat er aan de hand is, die wil weten wat ze met me aanmoeten […] Ik weet niet meer wat ik moet doen […] De foto’s hebben op geen enkele manier een link met wat er in Parijs is gebeurd […]

Het is niet voor het eerst dat een verkeerde persoon aangezien wordt voor terrorist. Op Joop meldden we al eerder over de Canadese Veerender Jubbal wiens foto – waar een koran en bomvest in gephotoshopt werd – het internet rondging. 

Geef een reactie

Laatste reacties (20)